Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/10466
Назва: Класифікація та роль капіталу в діяльності лісогосподарських підприємств з урахуванням специфіки лісової галузі
Інші назви: Classification and role of capital in forestry enterprises specific to forest industry
Автори: Яковець, Тетяна Аркадіївна
Ключові слова: власний капітал
зареєстрований капітал
нагромаджений капітал
природний капітал
лісове господарство
Дата публікації: 2013
Видавництво: Сталий розвиток економіки
Бібліографічний опис: Яковець Т. А. Класифікація та роль капіталу в діяльності лісогосподарських підприємств з урахуванням специфіки лісової галузі / Т. А. Яковець // Сталий розвиток економіки. - 2013. - № 3. - С. 202-206.
Короткий огляд (реферат): В статті досліджено класифікацію капіталу підприємств лісового господарства та, відповідно до організаційно-правових особливостей функціонування лісогосподарських підприємств, наведено структуру власного капіталу, згідно якої він поділяється на зареєстрований (статутний капітал) й нагромаджений (нерозподілені прибутки, додатковий капітал, резервний капітал). Визначено роль капіталу в забезпечені ефективної діяльності підприємств лісового господарства та досягненні основних цілей, а саме: зростання прибутковості, мінімізації витрат, раціонального використання ресурсів, та виявлено тісний зв'язок їх виконання з формуванням та використанням капіталу. З огляду на специфіку лісової галузі виявлено притаманний їй специфічний вид капіталу, що слід трактувати як «природний капітал» та запропоновано визнати його повноцінною складовою капіталу підприємств лісового господарства. Враховуючи дані пропозиції, уточнено класифікацію капіталу для підприємств лісового господарства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/10466
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Класиф.pdf152.24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.