Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/11082
Назва: Принципи як основа наукової методології управління логістикою
Автори: Іванова, М. І.
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Іванова М. І. Принципи як основа наукової методології управління логістикою / М. І. Іванова // Бізнесінформ. – № 11 ’2015. – С. 261-266.
Короткий огляд (реферат): Метою статті є дослідження принципів як основи наукової методології управління логістикою. Аналіз літературних джерел показав, що основу ефективного управління логістикою повинна складати наукова методологія, що передбачає перехід від пізнання до практичного використання діючих законів і розробку на цій підставі принципів, методів і механізмів управління господарською діяльністю, спрямованих на досягнення по-ставлених цілей. Авторське бачення зводиться до того, що управління логістикою є сукупністю функцій, реалізованих на основі системного підходу, розробки комплексного механізму управління, який би враховував вплив зовнішнього середовища та забезпечував взаємозв'язок цілей і поставлених завдань в умовах певного господарюючого суб'єкта. Доведено, що під науковою методологією управління логістикою необхідно розуміти сукупність принципів, методів та інструментів організації логістики, які, базуючись на економічних законах і дослідженні факторів, що впливають на логістичну діяльність, забезпечують науково обґрунтоване управління нею. Запропонований процес формування принципів логістики повинен включати чотири етапи, які описано в статті. Перспективами подальших досліджень у даному напрямі є систематизація та уніфікація термінології, що застосовується в логістиці, з метою уникнення неточності й повторів визначень, що надаються науковцями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/11082
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
261_266.pdf343.38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.