Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/11655
Назва: Інформаційні асиметрії на ринку медичних послуг
Автори: Мокрицька, Анна Богданівна
Ключові слова: асиметрична інформація, інформаційна асиметрія, попит, стимульований постачальником, інформаційне забезпечення, медична послуга, ринок медичних послуг.
asymmetric information, information asymmetry, demand, stimulated supplier, information, health services, medical service, medical services market
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Мокрицька А. Б. Інформаційні асиметрії на ринку медичних послуг [Текст] / А.Б. Мокрицька // Електронне наукове фахове видання "Ефективна економіка". – 2015. - №11.
Короткий огляд (реферат): Формування повної і досконалої інформації, ефективних методів її збору та способів обробки є напрямами зменшення можливих ризиків вибору медичних послуг, здійснення медичних втручань та розширення можливостей споживачів на ринку медичних послуг. Охарактеризовано особливості медичних послуг, що відрізняють їх від інших послуг, що пов'язано як з їх призначенням, так і з властивостями і параметрами надання. Висвітлено природу асиметричної інформації. Зроблено дослідження сутності інформаційних асиметрій, особливостей їх функціонування на ринку медичних послуг та їх вплив на систему надання медичної допомоги. У статті розглянуто доцільність державної діяльності на ринку медичних послуг, неспроможності та можливості підвищення ефективності надання ринкових послуг охорони здоров'я. Окреслено умови для попиту, стимульованого постачальником, які створює інформаційна асиметрія.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/11655
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ефективна_економіка.pdf141.48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.