Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/13298
Назва: Науково-освітнє державно-приватне партнерство - запорука міжнародної конкурентоспроможності
Автори: Ільницький, Денис
Ключові слова: університет
світовий досвід
інтелектуальний ресурс
державно-приватне партнерство
науково-освітній простір
міжнародна конкурентоспроможність
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Ільницький, Д. Науково-освітнє державно-приватне партнерство - запорука міжнародної конкурентоспроможності [Текст] / Денис Ільницький // Журнал європейської економіки. - 2015. - Т. 14, № 2. - С. 128-148.
Короткий огляд (реферат): Для створення передумов активізації в Україні науково-освітнього державно-приватного партнерства (далі – НОДПП) в роботі проведено узагальнення теорії та світового досвіду, яких бракує у вітчизняній науковій періодиці. Визначено провідну роль НОДПП як механізму поєднання інтересів держави, науково-освітніх інституцій та підприємств, що відповідає положенням концепції потрійної спіралі. Для цього ідентифіковано основні напрямки, форми, умови, чинники, типи, ризики, моделі НОДПП та наведено аргументи, що випливають зі світового досвіду, у якому особливу увагу приділено країнам ЄС. НОДПП слід розглядати як один з механізмів мобілізації стабільного фінансування та розвитку науково-освітнього потенціалу країн за рахунок його комерціалізації в межах інноваційних систем та створення конкурентних переваг для глобального та локального лідерства підприємств і економіки. НОДПП ідентифікується як базис для розвитку міст у глобальній економіці знань. Досвід та специфіка розвитку ЄС засвідчили існування значних відмінностей між країнами за рівнем активності в НОДДП. Основним інструментом зближення країн ЄС у сфері НОДПП є окреслення єдиних вимог до проведення державних закупівель. Розпочинаючи використання можливостей НОДПП, Україна має спиратися на результати вивчення світового досвіду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/13298
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 14 (№2) Червень 2015

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ільницький Д..pdf300.19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.