Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/13335
Назва: Новаторський аналіз рівноваги в теорії ігор та його застосування в економіці
Автори: Шиманська, Оксана Петрівна
Ключові слова: теорія ігор
гра «з нульовою сумою»
гра «з плюсовою сумою»
рівновага Неша
раціональна поведінка
оптимальна стратегія
симетрична гра
теорема Дж. Харшані
теорія перемовин
теорія ігор і рішень
асиметрична інформація
гра з неповною інформацією
гра з повною інформацією
чиста стратегія з інтуїтивним вибором
Дата публікації: 2009
Видавництво: Вісник Тернопільського національного економічного університету. – Тернопіль : Економічна думка.
Бібліографічний опис: Шиманська, О. П. Новаторський аналіз рівноваги в теорії ігор та його застосування в економіці / О. П. Шиманська // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – Вип. 2. – Тернопіль : Економічна думка. – 2009. – С. 117-121.
Короткий огляд (реферат): Доведена важливість «теорії ігор» Дж. Неша, Дж.-Ч. Харшані та Р.-Дж.-Р. Зелтена (лауреатів Нобелівської премії з економіки 1994 р.) для розвитку теорії економічної рівноваги; обґрунтовано зміст «рівноваги Неша», як результату, в якому стратегія кожного з гравців є найкращою з-поміж інших, прийнятих рештою учасників гри, при цьому жоден з гравців зміною власної ролі не може досягти найбільшої вигоди, якщо решта учасників стійко дотримуються власної лінії поведінки; акцентується увага на внеску Р.-Дж.-Р. Зелтена, який удосконалив концепцію рівноваги Дж. Неша для аналізу стратегічної взаємодії у динаміці, застосувавши власні дослідження для обгрунутування конкуренції у випадку малої кількості гравців; наголошується, що методологія аналізу гри з неповною інформацією Дж.-Ч. Харшані забезпечила теоретичну основу для вкрай важливої сфери дослідження – економіки інформації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/13335
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.