Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/13671
Назва: Фінансовий ринок України у контексті глобальної конкурентоспроможності
Інші назви: Financial market of ukraine in the context of global competitiveness
Автори: Стецько, Микола Васильвич
Ключові слова: фінансовий ринок
ринок капіталів
кредитний ринок
модель фінансування
глобальна конкурентоспроможність
ефект витіснення
капіталізація
волатильність
Дата публікації: 2016
Видавництво: Тернопіль: Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету «Економічна думка»
Бібліографічний опис: Стецько, М. В. Фінансовий ринок України у контексті глобальної конкурентоспроможності / М. В. Стецько // Економічний аналіз : зб. наук. праць. – Тернопіль : ТНЕУ, 2016. – Т. 25, № 1. – С. 159-168.
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження був компаративний аналіз фінансового ринку і окремих його сегментів у національному та глобальному вимірах й обґрунтування на цій основі висновків і рекомендацій щодо моделі фінансового ринку, яка б підвищила рівень конкурентоспроможності економіки України. Метод (методологія). Проведено аналіз причин низького рівня глобальної конкурентоспроможності вітчизняного фінансового ринку. Показано, що в Україні має місце континентальна модель фінансування з елементами експліцитної та імпліцитної державної підтримки банківської системи, що є типовим для країн з перехідною економікою. Інструментарій ринку капіталів має доповнювати зазначену модель. Визначено, що структура фондового ринку України є деформованою через критично високу частку присутності на ньому державних облігацій. Через дію ефекту витіснення, значно зменшуються обсяги інвестицій у корпоративні цінні папери. Для його нейтралізації слід суттєво зменшити доходність державних цінних паперів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/13671
ISSN: 1993-0259
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.