Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/15261
Назва: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ ДЕРИВАТИВІВ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ
Інші назви: PROBLEMS AND PROSPECTS OF IMPLEMENTATION OF DERIVATIVES In the currency market UKRAINE
Автори: Данилишин, Володимир Іванович
Стефанків, Оксана Михайлівна
Ключові слова: валютний ризик
дериватив,
хеджування,
ф’ючерсна угода
Дата публікації: 2014
Видавництво: Актуальні проблеми розвитку економіки регіону.-ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»
Бібліографічний опис: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ВПРОВАДЖЕННЯ ДЕРИВАТИВІВ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ [Текст] / В. Данилишин, О. Стефанків // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. – Івано-Франківськ : ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». – 2014. – Випуск 10. – С.145-153.
Короткий огляд (реферат): На сучасному етапі режим плаваючого валютного курсу накладає на суб’єктів господарювання додаткові, валютні, ризики. Валютні ризики, як правило, пов’язані із широким колом міжнародних операцій, у тому числі з торгівлею та потоками капіталу. Україна – це країна з доларизованою економікою, тому здійснення навіть внутрішніх операцій може обслу- говуватися за допомогою іноземної валюти, а це, у свою чергу, накладає валютні ризики на економічних агентів. Ці агенти, здебільшого, не схильні до ризику, саме тому потреба в де- ривативах як інструменті хеджування валютних ризиків зростає. Валютні деривативи є стан- дартним, всесвітньо визнаним інструментом з управління ризиками в умовах волатильних обмінних курсів. У статті досліджено проблемні питання, які стосуються впровадження валют- них деривативів на фінансовому ринку України. Ряд загальних і регуляторних обмежень гальмує розвиток глибокого та ліквідного ва- лютного ринку в Україні. НБУ, як ринковий регулятор, має намагатися зберегти рівновагу між двома позиціями: уведення та більш широке використання валютних деривативів означає кращі можливості хеджування валютних ризиків, проте стрімке й неврегульоване запровадження інновацій може зашкодити фінансовій стабільності. Таким чином, необхідність у лібералізації ринку валютних деривативів є доведеною, тому важливе правильне планування та здійснення запропонованих змін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/15261
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
23.pdf460 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.