Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/15587
Назва: Фінансовий розвиток, валютні резерви та політичні режими в сировинних економіках
Автори: Козюк, Віктор Валерійович
Ключові слова: Ресурсне багатство, сировинний експорт, політичний режим, валютні резерви, фінансовий розвиток, якість інститутів, монетарний режим, міжчасові заощадження.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Ефективна теорія
Бібліографічний опис: Козюк В.В. Фінансовий розвиток, валютні резерви та політичні режими в сировинних економіках [Текст] / Віктор Козюк // Економічна теорія. – 2016. – № 3. – С. 82-102.
Короткий огляд (реферат): Макроекономічні та інституційні викривлення в багатих на ресурси країнах потенційно мали би виступати стримуючим фактором фінансового розвитку, що відзначається в ряді емпіричних робіт. Однак, у статті показано, що за індексом фінансового розвитку такі країни перебувають на середньосвітовому рівні. Неоднорідність сировинних економік може бути поясненням цього. Зроблено припущення, що основою такої неоднорідності є поєднання політичного режиму та здатності до нагромадження валютних резервів як інституційного прояву характерних рис розподілу ресурсної ренти. Виявлено однозначний обернений зв’язок між рівнем демократії та ресурсним багатством. Доведено, що здатність нагромаджувати резерви є свідченням того, як інститути запобігають марнуванню ренти у випадку високого рівня ресурсного багатства. У випадку помірного чи незначного ресурсного багатства акцент має робитись на політиці сприяння фінансовому розвитку за рахунок підвищення якості інститутів, що в сукупності із більш гнучким курсом дозволить підтримувати макростабільність за нижчого рівня валютних резервів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/15587
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фінансовий розвиток, валютні резерви та політичні режими.pdf776.37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.