Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/16180
Назва: Зв’язок між інфляцією і безробіттям у світлі глобалізації та відкритості економіки
Автори: Козюк, Віктор Валерійович
Ключові слова: Монетарна політика, центральні банки, крива Філіпса, інфляція, безробіття, глобалізація, відкритість.
Дата публікації: 2004
Видавництво: Журнал європейської економіки
Бібліографічний опис: Козюк, В. В. Зв’язок між інфляцією і безробіттям у світлі глобалізації та відкритості економіки [Текст] / В. В. Козюк // Журнал європейської економіки. – 2004. – Том 3 (№ 3). – С. 262-276.
Короткий огляд (реферат): На основі емпіричного аналізу зв'язку між інфляцією та безробіттям у найбільш розвинутих країнах виявлено суттєві зміни в макроекономічній сфері, пов'язані з процесами глобалізації. На основі виявленої відсутності оберненого зв'язку між інфляцією і безробіттям за останнє десятиліття доведено, що, відповідно до припущень теорії, монетарна політика стає дедалі нейтральнішою, що унеможливлює підвищення природного рівня зайнятості за рахунок стимулюючих сукупний попит заходів. Залежність між інфляцією та безробіттям для великих і малих країн є диференційованою. Якщо для країн Великої сімки характерна стагфляційна залежність між інфляцією і безробіттям, то для малих відкритих економік країн ОЕСР ця залежність не є такою, яку можна описати кривою Філіпса, і не є стагфляційною. Зроблено висновок, що така ситуація зумовлена відмінними можливостями останніх реагувати на шоки виробництва та зайнятості з огляду на їх вищу відкритість і, зокрема, вразливість до фінансових потрясінь.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/16180
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Звязок між інфляцією і безробіттям у світлі глобалізації.PDF391.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.