Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/17703
Назва: Сутність банківської системи та її роль в економіці ринкового типу
Інші назви: The essence of the banking system and its role in a market economy
Автори: Дзюблюк, Олександр Валерійович
Ключові слова: грошовий обіг
банківська система
грошово-кредитна політика
динамізм
економічний цикл
центральний банк
грошова маса
платежі
кредит
Дата публікації: 2002
Видавництво: Київ, ДННУ "Академія фінансового управління"
Бібліографічний опис: Дзюблюк, О.В. Сутність банківської системи та її роль в економіці ринкового типу / О.В. Дзюблюк // Фінанси України. – 2002. – №8. – с. 79-85.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються основні організаційно-економічні умови, які визначають об’єктивну потребу функціонування банків саме у вигляді системи: регулювання грошового обігу у зв’язку з наявністю у банків емісійних можливостей, організація платежів у господарстві, контроль і нагляд для стабільного функціонування банків. На цій основі обгрунтовано сутність банківської системи та її роль як органічної складової системи економічної. Розглянуто економічні фактори, що впливають на рівень розвитку банківської системи, а також її основні іманентні риси: тісний взаємозв’язок і взаємозалежність із усією економікою попри відносну відособленість банківської сфери, постійний динамізм як фактор пристосування до потреб суспільного відтворення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/17703
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.