Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/18727
Назва: . «Проблема Барро-Рікардо» з позиції аналізу державного боргу в перехідній економіці
Автори: Козюк, Віктор Валерійович
Ключові слова: Державний борг, теорема «еквівалентності», теорема «нейтральності», фінансування дефіциту, податковий тиск, емісія боргу, боргова експансія, норма процента, фіскальна рестрикція, «ефект витіснення», нейтральність державного боргу, міжпоколінна міграція платіжних зобов’язань, транзитні системи, макроекономічні змінні, емірджентність, інфляція, монетизація державного боргу, монетизація бюджетного дефіциту.
Дата публікації: 1999
Видавництво: Вісник ТАНГу
Бібліографічний опис: Козюк, В. В. «Проблема Барро-Рікардо» з позиції аналізу державного боргу в перехідній економіці [Текст] / В. В. Козюк // Вісник ТАНГу. – 1999. – Вип. 6. – С. 24-29.
Короткий огляд (реферат): Наголошується на різних позиціях тлумачення державного боргу з точки зору економічної науки (тягар для економіки; суспільний актив; нейтральний стосовно рішень економічних агентів). Констатується, що позиції, які постулюють нейтральний вплив державного боргу на стан макроекономічних змінних (споживання, нагромадження, інвестиції тощо) ґрунтуються здебільшого на теоремі «еквівалентності» Д. Рікардо та теоремі «нейтральності» Р. Барро. Доводиться, що, незважаючи на схожість методологічних прийомів, застосованих Рікардо і Барро для аналізу проблеми переходу від податкового до боргового фінансування бюджетних видатків, державний борг у перехідній економіці, зокрема України, не є нейтральним, що в цілому підтверджує тісну кореляцію між високим споживанням суспільного сектору, яке здійснюють у борг, та ескалацією напруженості у сфері інвестування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/18727
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Проблема Барро-Рікардо.pdf191.86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.