Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/19100
Назва: Пристрій для контролю параметрів шліцьових валів
Інші назви: Device for monitoring dimensions of a splined shaft
Автори: Гевко, Роман Богданович
Hevko, Roman Bohdanovych
Гевко, Іван Богданович
Hevko, Ivan Bohdanovych
Дзюра, Володимир Олексійович
Dziura, Volodymyr Oleksiiovych
Брощак, Іван Іванович
Broschak, Ivan Ivanovych
Геник, Ігор Степанович
Henyk, Ihor Stepanovych
Ключові слова: механічні вимірювальні системи
mechanical measuring systems
шліцьовий вал
splined shaft
Дата публікації: 2007
Бібліографічний опис: Пат. 23330 U Україна, МПК G01B 3/20 (2006.01). Пристрій для контролю параметрів шліцьових валів / Р. Б. Гевко, І. Б. Гевко, В. О. Дзюра, І. І. Брощак, І. С. Геник (Україна); заявник та патентовласник Тернопільський державний економічний університет. – № u200611132; заявл. 23.10.2006; опубл. 25.05.2007, бюл. № 7.
Короткий огляд (реферат): Пристрій для контролю параметрів шліцьових валів виконаний у вигляді плити, на якій жорстко встановлено рухомий блок з можливістю осьового переміщення за допомогою гвинта і циліндричної направляючої осі, які є паралельні між собою і з лівого кінця жорстко закріплені у лівій стійці, причому рухомий блок оснащений обертовим датчиком, який через зубчасте зачеплення є в контакті з зубчастою рейкою, яка розміщена на індикаторному блоці, причому в його середині розміщений індуктивний датчик, рухомий стержень якого є в контакті з лапкою, до якої приєднано щупи, що є в контакті з вимірювальною поверхнею шліцьового вала, крім цього на рухомому блоці також розміщена штанга, на якій закріплена напрямна, вздовж якої здійснює переміщення індикаторний блок з індуктивним датчиком, а нерухома і рухома губки з'єднані з індуктивним датчиком і через нього з аналогово-цифровим перетворювачем і електронно-обчислювальною машиною. The proposed device for monitoring dimensions of a splined shaft contains a movable carriage, which is installed at the support with a possibility to be displaced in the longitudinal direction by a driving screw, and an inductive transducer, which is installed with a possibility to be displaced in the direction that is perpendicular to the direction of the carriage displacement. The measuring tip of the transducer is in contact with the surface of the tested shaft. The output signal of the transducer is transmitted to the input of a computer via an analog-to-digital converter.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/19100
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Пристрій для контролю параметрів шліцьових валів.pdf85.33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.