Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/19981
Назва: Фінансова стійкість як показник фінансового стану підприємства
Автори: Дохват, Володимир
Ключові слова: фінансова стійкість
фінансовий стан
підприємство
показник
Дата публікації: 19-тра-2017
Видавництво: Тернопіль : ТНЕУ
Бібліографічний опис: Дохват В. Фінансова стійкість як показник фінансового стану підприємства / В. Дохват // Актуальні проблеми економіки та управління на сучасному етапі : збірник тез доповідей ІІ Міжнародної студентської науково-практичної WEB-конференції (Тернопіль, 19 травня 2017 р.). – С. 69–71.
Короткий огляд (реферат): Фінансова стійкість – це такий стан фінансових ресурсів, їх розподілу та використання яких забезпечує діяльність підприємства на основі збільшення прибутку, платоспроможності та кредитоспроможності підприємства в умовах допустимого рівня ризику. Якщо підприємство фінансово стійке, то воно у стані “витримати” несподівані зміни ринкової кон’юктури і не опинитися у ситуації банкрутства. Чим вища його стійкість, тим більше переваг перед іншими підприємствами того ж сектора економіки в одержанні кредитів і залученні інвестицій. Фінансово стійке підприємство вчасно розраховується за своїми зобов’язаннями перед державою, позабюджетними фондами, персоналом, контрагентами. Це сприяє його іміджу, головної складової нематеріальних активів господарюючого суб’єкта. Для оцінки рівня фінансового стану підприємства використовується система показників: коефіцієнт автономії, коефіцієнт платоспроможності, коефіцієнт ліквідності, коефіцієнт оборотності обігових засобів. Фінансово стійким є те підприємство, яке здатне за рахунок власних коштів покривати кошти, вкладені в активи, не допускає простроченої дебіторської та кредиторської заборгованості і спроможне вчасно розраховуватися за своїми зобов’язаннями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/19981
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tezy_Dokhvat V.pdf221.21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.