Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20528
Назва: Механізми територіально-адміністративного розвитку Болгарії
Автори: Богданова, Маргарита
Парашкевова, Евеліна
Тодоров, Евгені
Цветанова, Ева
Ключові слова: Муніципалітет
муніципальний бюджет
вісь розвитку
полюс зростання
регіон планування
регіональний розвиток
стратегічне планування
територіальне планування
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Механізми територіально-адміністративного розвитку Болгарії [Текст] / Маргарита Богданова, Евеліна Парашкевова, Евгені Тодоров, Ева Цветанова // Журнал європейської економіки. – 2016. – Т. 15, № 2. – С. 194-225.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано концепцію розвитку регіоналізації у Республіці Болгарії. Розкрито еволюцію регіонального розвитку в національній економіці. Проаналізовано ефективність системи адміністративно-територіального управління. Показано практику територіального планування в умовах розвитку ринкових відносин. Особливу увагу приділено аналізу основних моделей стратегічного планування та нормативній базі. Виокремлено методи переходу від моноцентризму до помірного поліцентризму з перспективою трансформації його у форми розвиненого поліцентризму. Відповідно до принципів європейської регіональної політики досліджено фінансовий механізм болгарських регіонів з його орієнтацією на зменшення регіональних відмінностей. Розвинуто чотири стратегічні цілі, спрямовані на досягнення збалансованого та сталого регіонального розвитку, подолання внутрішніх і регіональних асиметрій у контексті загальноєвропейської політики гуртування та досягнення розумного, стійкого й всеохоплюючого зростання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20528
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 15 (№2) Червень 2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Богданова М..pdf634.23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.