Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/20641
Назва: Концепція регіональних реформ в Україні на рівні NUTS
Автори: Савельєв, Євген
Куриляк, Максим
Ключові слова: Адміністративно-територіальний устрій
децентралізація
край
номеклатура територіальних одиниць для статистики
реформа
субсидіарність
NUTS
Дата публікації: 2016
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Савельєв, Є. Концепція регіональних реформ в Україні на рівні NUTS [Текст] / Євген Савельєв, Максим Куриляк // Журнал європейської економіки. – 2016. – Т. 15, № 1. – С. 92-120.
Короткий огляд (реферат): Розвинуто поняття регіон і регіоналізація. Показано шляхи адаптації європейської системи уніфікації регіональних утоворень NUTS в Україні. Систематизовано та покласифіковано європейські держави на унітарні, регіональні й федеральні. Виокремлено умови регіоналізації. Досліджено аспекти субсидіарності у звязку з розвитком децентралізації. Обґрунтовано підходи до реформування адміністративно-територіального устрою України. Сформульовано концепцію історико-економічного підходу до регіоналізації в Україні. Розвинуто концепцію України як унітарної держави з 19-ма краями: Донбас, Галичина-Буковина, Слобожанщина; Київський, Придніпров’я верхнє, Причорномор’я, Південно-Степовий, Придніпров’я лівобережне, Поділля, Придніпров’я правобережне, Карпати та Закарпаття, Приазов’я, Східна Волинь, Західна Волинь, Західне Полісся, Буджак, Східне Полісся, Крим.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/20641
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 15 (№1) Березень 2016

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Савельєв Є..pdf505.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.