Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/21433
Назва: ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОБЛЕМИ ЗДІЙСНЕННЯ БЮДЖЕТНОГО КОНТРОЛЮ ЯК ЕЛЕМЕНТА БЮДЖЕТНОГО МЕХАНІЗМУ ДЕРЖАВИ
Інші назви: ORGANIZATION AND PROBLEMS OF IMPLEMENTATION OF BUDGET CONTROL AS AN ELEMENT OF STATE BUDGET MECHANISM
Автори: Лободіна, Зоряна Миколаївна
Дем'янишин, Василь Григорович
Ключові слова: бюджет
бюджетний контроль
суб’єкти бюджетного контролю
бюджетне правопорушення
ефективність бюджетного контролю
Дата публікації: 2017
Видавництво: Львівський національний університет імені Івана Франка
Бібліографічний опис: Дем'янишин, В. Г. Організація та проблеми здійснення бюджетного контролю як елемента бюджетного механізму держави [Текст] / В. Дем'янишин, З. Лободіна // Формування ринкової економіки в Україні : збірник наукових праць. - Львів : Львівський національний університет імені Івана Франка, 2017. - Вип. 37, ч. 1. - С. 129-140.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто призначення бюджетного контролю як елемента бюджетного механізму соціально-економічного розвитку держави та виявлено проблеми його організації. Встановлено склад суб’єктів, які здійснюють бюджетний контроль, на всіх стадіях бюджетного процесу. На підставі аналізу контрольно-аналітичних матеріалів Рахункової палати України та Державної аудиторської служби України констатовано недоліки адміністрування доходів до бюджету держави та численні випадки незаконного, нецільового, неефективного витрачання бюджетних коштів. Зважаючи на функціональне призначення, форми бюджетного контролю та суб’єктів його здійснення, з’ясовано, що характер бюджетного контролю може бути імперативним та превентивним. З метою зменшення чисельності порушень бюджетного законодавства та попередження їх у майбутньому обґрунтовано необхідність та окреслено шляхи удосконалення бюджетного контролю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/21433
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Form_Rynk_Econ_37_1_2017 222.pdf8.73 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.