Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/21691
Назва: Гвинтовий механізм ручного регулювання осьового положення вала
Інші назви: Screw mechanism of manual control of axial position of shaft
Автори: Гевко, Роман Богданович
Hevko, Roman Bohdanovych
Пономаренко, Сергій Володимирович
Ponomarenko, Serhii Volodymyrovych
Стефанів, Володимир Михайлович
Stefaniv, Volodymyr Mykhailovych
Ляшук, Олег Леонтійович
Liashuk, Oleh Leontiiovych
Гевко, Ігор Богданович
Hevko, Ihor Bohdanovych
Ключові слова: машинобудування
machine building
гвинтовий механізм
screw mechanism
Дата публікації: 2010
Видавництво: Державний департамент інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Пат. 53922 U, МПК (2009) F16C 25/00. Гвинтовий механізм ручного регулювання осьового положення вала / Р. Б. Гевко, С. В. Пономаренко, В. М. Стефанів, О. Л. Ляшук, І. Б. Гевко (Україна); заявник та патентовласник Тернопільський національний економічний університет. – № u201003928; заявл. 06.04.2010; опубл. 25.10.2010, бюл. № 20.
Короткий огляд (реферат): Гвинтовий механізм ручного регулювання осьового положення вала виконано у вигляді корпусу, механізму осьового переміщення через переміщення роликів в зовнішніх кільцях дворядних підшипників, нерухомого стакана, установчих і кріпильних елементів системи змащування. На правому кінці вала встановлено ручний приводний шків, в центральному отворі якого нарізана різь, яка є у взаємодії з зовнішньою різзю приводного нерухомого вала, причому ручний приводний шків жорстко з'єднано з торцем нерухомого стакана відомим способом. У внутрішньому діаметрі стакана встановлено два радіальних підшипники, які з двох торців є у взаємодії: з лівого торця - з внутрішнім виступом, а з правого - з упором ручного приводного шківа, який встановлено у внутрішній діаметр стакана. Внутрішні діаметри радіальних підшипників є у взаємодії з зовнішнім діаметром другого ступеня ступінчатої циліндричної цапфи меншого діаметра, яка жорстко встановлена в центральний отвір корпусу і закрита кришкою, що закріплена болтами до корпусу з можливістю осьового переміщення. Лівий кінець приводного нерухомого вала встановлено в підшипник, який жорстко закріплений в корпусі відомим способом, до якого жорстко приєднаний робочий орган.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/21691
Розташовується у зібраннях:Патенти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.