Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22104
Назва: Значення страхової науки для топ-менеджменту страхової компанії
Інші назви: Значение страховой науки для топ-менеджмента страховой компании
Value of insurance science for top management of an insurance company
Автори: Клапків, Юрій Михайлович
Klapkiv, Yuriy
Клапкив, Юрий Михайлович
Дата публікації: січ-2016
Видавництво: Украинский страховой клуб. Журнал
Бібліографічний опис: Клапків Юрій Значення страхової науки для топ-менеджменту страхової компанії //Юрій Клапків/ Украинский страховой клуб. Журнал.- 2016.-с. 65.
Короткий огляд (реферат): Вепоху глобалізації та Інтернету, вітчизняний топ-менеджер страхової компанії, може задатись питанням — чи варто інвестувати в науку? Підтвердженням цієї тези є нематеріальність страхової послуги, що дозволяє майже миттєво її копіювати, чи знайти в Інтернеті. Та є й інша сторона у даного питання на підставі науки творяться закони, умови страхування. В Україні давно визначено, поняття страхування, є відповідний Закон України, але якщо заглибитись — у Законі лише згадується ринок страхових послуг, без його чіткого визначення і окреслення, що створює певні протиріччя. Та окрім, понятійного апарату, наукова складова дає іще одну вагому перевагу, яка має свій основний прояв в прибутку фірми. Це першість, лідерство та прогнозування попиту, та створення послуги на випередження потреби.
Опис: Саме завдяки реалізації клієнтам страхових полісів (спільних з «Вестою») зі страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів у випадку виїзду їх у Польщу, названих для зручності «синьою карткою», «Терен» отримала основну перевагу. Новий вид страхування виявився дуже необхідним, хоч і майже невідомим страховим продуктом в Україні не лише для пересічних громадян, але й для менеджменту й акціонерів інших страхо- вих компаній. Науковий потенціал та ідеї представників єдиної на той час в Україні кафедри страхування: Шумелди Ярослава Павловича, Клапківа Михайла Семенович та Стецюка Володимира Михайловича, значно випередили практичну діяльність. Саме старший викладач Стецюк Володимир Михайлович, який безпосередньо і змінив вид діяльності, очолив новостворену страхову компанію. Отже, успіх став результатом використання наукового потенціалу науковців Тернопільського національного економічного університету (тоді ще — Тернопільський інститут народного господарства) та професійного підходу до страхової справи новоствореною страховою компанією, орієнтованою на нагальні потреби своїх потенційних клієнтів, на базі наукового надбання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22104
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
CK2016.pdf58.81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.