Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/22284
Назва: Спосіб корекції похибки неоднорідності термопар
Інші назви: Method for correction of error of nonuniformity of thermo-couples
Автори: Васильків, Надія Михайлівна
Vasylkiv, Nadia Mykhailivna
Кочан, Орест Володимирович
Kochan, Orest Volodymyrovych
Кочан, Володимир Володимирович
Kochan, Volodymyr Volodymyrovych
Ключові слова: вимірювальна техніка
measuring technique
термоелектричний перетворювач
thermoelectric converter
корекція похибки
correction of error
термопара
thermo-couple
Дата публікації: 2010
Видавництво: Державний департамент інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Пат. 92192 U, МПК G01K 7/02 (2006.01). Спосіб корекції похибки неоднорідності термопар / Н. М. Васильків, О. В. Кочан, В. В. Кочан (Україна); заявник та патентовласник Н. М. Васильків, О. В. Кочан, В. В. Кочан. – № a200805623; заявл. 29.04.2008; опубл. 11.10.2010, бюл. № 19.
Короткий огляд (реферат): Спосіб корекції похибки неоднорідності термопар належить до вимірювальної техніки і метрології. Спосіб полягає у знаходженні дійсного значення похибки термопари шляхом повірки термопари за допомогою повірної печі та взірцевої термопари і побудові індивідуальної математичної моделі прогнозу похибки. Проводять декілька процедур повірки термопари, при кожній з яких змінюють профіль температурного поля вздовж електродів термопари. Кожного разу вимірюють температуру термопарою, що повіряється, та взірцевою термопарою і запам’ятовують ці значення виміряних температур, а також значення прогнозованих для цих профілів температурного поля індивідуальними математичними моделями похибок окремих ділянок електродів термопари і їх сумарне відхилення від різниці результатів вимірювання температури термопарою, що повіряється, і взірцевою термопарою. Потім розподіляють це відхилення між окремими ділянками за допомогою нейронної мережі таким чином, щоб сумарне відхилення результатів прогнозу від знайдених дійсних значень похибки було мінімальним для всіх профілів температурного поля повірки. Спосіб забезпечує підвищення точності та надійності корекції похибки неоднорідності термопар, що зменшує похибку вимірювання температури при різних умовах експлуатації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/22284
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Спосіб корекції похибки неоднорідності термопар.pdf285.03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.