Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2420
Назва: Теоретичні засади функціонування інтелектуального капіталу підприємства
Автори: Кравчук, Наталія Олегівна
Ключові слова: інтелект, інтелектуальний капітал, інтелектуальна власність, нематеріальні активи, знання, людський капітал.
Дата публікації: 2012
Видавництво: Інноваційна економіка
Серія/номер: 8/2012;
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито сутність, структуру та функції інтелектуального капіталу. Обґрунтовано значення інтелектуального капіталу для сучасних умов господарювання.
Опис: Постановка проблеми. Конкурентоспроможність сучасного підприємства дедалі більшою мірою стає результатом ефективного використання унікальних за своєю природою факторів нематеріального характеру — таких, як знання й уміння співробітників, професійна кваліфікація, патенти, права на дизайн і торгові марки, відносини із споживачами, структура управління, інформаційні технології тощо, — поєднуваних у категорію «інтелектуальний капітал». Економічна система, що базується на знаннях та орієнтована на формування, безпосереднє використання і розвиток інтелектуального капіталу стає основним орієнтиром у соціально-економічному розвитку як окремих підприємств, так і окремих регіонів та держав.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2420
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Теоретичні засади функціонування ІК.pdf100.4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.