Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24578
Назва: Групування регіонів України за рівнем економічної активності промисловості
Автори: Созанський, Любомир
Ключові слова: Інтегральна оцінка
економічна активність
промисловість регіонів України
темп приросту фінансового результату до оподаткування
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Созанський, Л. Групування регіонів України за рівнем економічної активності промисловості [Текст] / Любомир Созанський // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 1. - С. 130-142.
Короткий огляд (реферат): Проведено групування регіонів України за значенням інтегральних індексів економічної активності їх промисловості. Відповідно до визначеної градації, вказано, що для переважної більшості областей (20-ти у 2015 р. проти 23-х у 2014 р.) характерним був низький рівень економічної активності, спричинений від’ємними значеннями фінансового результату від звичайної діяльності до оподаткування. Зроблено висновок, що однією з причин збитковості вітчизняної промисловості є надмірний обсяг інших (не пов’язаних із основною діяльністю) витрат. Обґрунтовано, що для детальнішого вивчення цієї ситуації необхідною є деталізація таких витрат у фінансовій звітності підприємств. Для підвищення економічної активності промисловості регіонів запропоновано створення навчально-науково-виробничих центрів галузевого і регіонального спрямування. Зазначено, що метою функціонування таких центрів є підвищення рівня кваліфікації працівників та інноваційної складової технологічного розвитку галузей і регіональних економік відповідно до потреб ринку, що сприятиме зростанню обсягу високотехнологічної продукції та у підсумку зумовить позитивну динаміку економічного потенціалу (активів) і фінансових результатів промисловості регіонів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24578
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№1) Березень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Созанський Л..pdf377.26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.