Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2476
Назва: Стратегічний аналіз галузі як інструмент визначення загроз економічній безпеці підприємств хлібопродуктів
Інші назви: Strategic analysis of the area as a tool of determination of enterprises threats to economic security of bread enterprises
Автори: Кузнецова, Інна Олексіївна
Кюне, Олена Олегівна
Kuznetsova, Inna Oleksiyivna
Kyune, Olena Olehivna
Ключові слова: економічна безпека
безпека підприємства
стратегічний аналіз
аналіз галузі хлібопродуктів
загрози безпеці
підприємство хлібопродуктів
напрями стратегічного аналізу
economic security
security company
strategic analysis
bakery industry analysis
security threats
bakery company
areas of strategic analysis
Дата публікації: 2016
Видавництво: Тернопільський національний економічний університет
Бібліографічний опис: Кузнєцова, І. О. Стратегічний аналіз галузі як інструмент визначення загроз економічній безпеці підприємств хлібопродуктів [Текст] / Інна Олексіївна Кузнєцова, Олена Олегівна Кюне // Економічний аналіз : зб. наук. праць / Тернопільський національний економічний університет; редкол. : В. А. Дерій (голов. ред.) та ін. – Тернопіль : Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету “Економічна думка”, 2016. – Том 23. – № 2. – С. 73-78. – ISSN 1993-0259.
Короткий огляд (реферат): Вступ. Нині загальні теоретичні питання економічної безпеки піднімаються в науковій літературі досить часто, однак залишаються недостатньо висвітленими аспекти діяльності специфічних галузей, які вимагають особливого підходу. Діяльність хлібопродуктових підприємств супроводжується вузькогалузевою специфікою, викликаною унікальністю як самої сировини, якою вони розпоряджаються, так і особливостями її обробки і зберігання. Через це існує необхідність формування унікального переліку загроз економічній безпеці підприємств хлібопродуктів. Проведення стратегічного аналізу галузі має сформувати уявлення щодо характеристик галузі та покласти основу для створення системи економічної безпеки підприємств хлібопродуктів. Можливість своєчасного визначення факторів загроз є необхідною умовою задовільного рівня здатності протистояти негативним для виробництва обставинам, забезпечувати стабільність функціонування підприємства, стійкість його розвитку, досягнення цілей діяльності підприємства та здатності уникати загроз й ліквідувати негативні впливи. Питання стратегічних загроз набувають у цій галузі відмітного значення, що призводить до доцільності проведення стратегічного аналізу галузі із метою формування переліку самобутніх стратегічних загроз за специфікою галузі. Мета. Метою цієї статті є доведення необхідності проведення стратегічного аналізу галузі хлібопродуктів для структурування її ключових сегментів, які є специфічними, виявлення галузевих характеристик та формування за ними переліку загроз економічній безпеці. Аналіз та структурування класифікації мають поліпшити порозуміння загроз економічній безпеці підприємствам хлібопродуктів та оптимізувати їх здатність до протистояння руйнівним процесам. Результати. Проведено стратегічний аналіз галузі хлібопродуктів, а саме: складено характеристику досліджуваної галузі за п’ятьма зазначеними напрямами стратегічного аналізу, що дозволило сформувати перелік специфічних загроз економічній безпеці хлібопродуктових підприємств. Ефективне застосування цього переліку дозволить створити основу працюючої системи дотримання економічної безпеки. Introduction. Nowadays general theoretical economic security issues are investigated in the scientific literature. Nevertheless, there are a lot of aspects of the specific areas acivity that require special treatment. The activity of bakery enterprises is accompanied by specific narrow specialization which is caused by the uniqueness of both the raw materials, which they dispose, and of the peculiarities of its processing and storage. Due to this fact, there is a need for the formation of a unique range of threats to bakery businesses economic security. The conduction of strategic analysis of the industry has to create the idea as for the characteristics of the industry and lay the foundation for the creation of economic security of bakery companies. Timely determination of threat factors is a prerequisite for a satisfactory level of ability to withstand adverse circumstances for production, to ensure stability of the company, the stability of its development, the objectives of the company and the ability to avoid threats and eliminate the negative impacts. Issues of strategic threats of this area become very important. It leads to the necessity of conduction of strategic analysis of the industry for the purpose of drawing up a list of distinct strategic threats for specific industries. Goal. The purpose of this article is to ground the need for strategic analysis for bakery industry, for structuring its key segments that are specific, for identification of sectoral characteristics and for creation of the list of threats to economic security. Analysis and structuring of the classification should improve the understanding of threats to economic security and bakery businesses and to optimize their ability to confront the destructive processes. Results. A strategic analysis of the bakery industry has been conducted. The characteristics of the industry in five specified areas of strategic analysis are defined. It allowed to create a list of specific threats to economic security of bakery enterprises. Effective use of this list will create a basis for economic security compliance system.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2476
ISSN: 1993-0259
Розташовується у зібраннях:Економічний аналіз. 2016 рік. Том 23. № 2.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf696.41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.