Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/24993
Назва: Особливості генези національної культури: етнополітичні концепції та український досвід
Автори: Рудакевич, Олег
Ключові слова: нація
латеральний етнос
демотичний етнос
національна культура
традиційно-народна культура
громадянська культура
соцієтальна культура
генеза національної культури
Дата публікації: 2009
Бібліографічний опис: Рудакевич, О. Особливості генези національної культури: етнополітичні концепції та український досвід / О. Рудакевич // Вісник Львівського університету. Сер. Філософські науки – 2009. – Вип. 12. – С. 186-193.
Короткий огляд (реферат): Досліджено концептуальні підходи осмислення процесів формування національної культури, що подані у модерністських теоріях нації. Зокрема, погляд Е. Гелнера на національну культуру як сплав традиційно-народної та високої культур; ідея Е. Сміта про формування нації з латеральних і демотичних етносів, що призводить до утвердження масової громадянської культури; судження В. Кимлічки про націєгенезу на основі формування так званої соцієтальної культури, що становить собою спільність мови та базових суспільних інститутів. Крізь призму названих концептуальних ідей охарактеризовано стан, тенденції та проблеми становлення національної культури в сучасному українському суспільстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/24993
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Особливості генези національної культури.pdf167.17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.