Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/25186
Назва: Трансформація зовнішньоторговельних потоків України у контексті реалізації асоціації з ЄС
Автори: Дугінець, Ганна
Ключові слова: Асоціація
експорт
ЄС
зовнішньоторговельні потоки
диверсифікація
імпорт
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Дугінець, Г. Трансформація зовнішньоторговельних потоків України у контексті реалізації асоціації з ЄС [Teкст] / Ганна Дугінець // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 3. - С. 317-329.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано умови зміни зовнішньоторговельних потоків України у контексті реалізації угоди про асоціацію з ЄС. Досліджено товарну і географічну структури експорту та імпорту, зроблено висновки щодо ступеня концентрації й диверсифікації вітчизняного експорту та імпорту. Визначено перелік основних проблем системного характеру і надано загальні рекомендації щодо їх подолання та створення сприятливих умов для реалізації національних інтересів у сфері зовнішньої торгівлі. Доведено, що деформація товарної структури імпорту й експорту та їх незбалансованість свідчать про необхідність невідкладних кроків щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності для подолання накопичених соціально-економічних проблем. Одним із шляхів зміни сировинної орієнтації експорту нашої країни визначено інтеграцію у глобальні ланцюги вартості. Для розробки інструментів і механізмів визнано за доцільне використовувати досвід інших «молодих» країн-членів ЄС.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/25186
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№3) Вересень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дугінець Г.pdf246.24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.