Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/25187
Назва: Відносини України з МВФ як важливий фактор національної економічної безпеки
Автори: Шаров, Олександр
Ключові слова: Міжнародний валютний фонд
Україна
економічна безпека
економічні реформи
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Шаров, О. Відносини України з МВФ як важливий фактор національної економічної безпеки [Teкст] / Олександр Шаров // Журнал європейської економіки. - 2017. - Т. 16, № 3. - С. 330-356.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто питання налагодження відносин з Міжнародним валютним фондом у контексті необхідності досягнення цілей національної економічної безпеки. На основі аналізу процесу створення МВФ та визначення цілей його діяльності, а також практики відносин між МВФ і країнами-членами, зокрема й Україною, зроблено висновок про те, що у своїх відносинах з МВФ вона повинна не дотримуватися рекомендацій, фактично підготовлених експертами цієї організації, а реально пропонувати для узгодження дієві реформаторські заходи, які би передбачали вирішення комплексу економічних проблем, серед яких: а) фінансова та макроекономічна стабілізація (формальні цілі МВФ); б) забезпечення перспектив економічного зростання (програмні цілі уряду); в) гарантування економічної безпеки України (конституційне зобов’язання Президента й інших органів державної влади).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/25187
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№3) Вересень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шаров О..pdf378.85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.