Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/25257
Назва: Український ринок зернових і технічних культур в контексті перспектив розвитку аграрного сектору економіки
Автори: Дідоренко, Тетяна Василівна
Завитій, Ольга Петрівна
Ключові слова: зернові культури
технічні культури
економіка
зерновий підкомплекс
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Дідоренко Т.В. Український ринок зернових і технічних культур в контексті перспектив розвитку аграрного сектору економіки.Збірник наукових праць Подільського держав-ного аграрно-технічного університе-ту. Частина 3. №24. 2016. – Камянець – По-дільський. С.58-67.
Короткий огляд (реферат): Зерновий підкомплекс та сектор технічних культур України є стратегічними галузями економіки держави, що визначає обсяги пропозиції та вартість основних видів продовольства, формує істотну частку доходів сільськогосподарських товаровиробників, визначає стан і тенденції розвитку аграрного сектору. Загальними передумовами успішного розвитку цих галузей є сприятливі ґрунтово-кліматичні умови, макроекономічні фактори виробництва та всезростаючий попит на дану продукцію у світі, що формують високі ціни. Для вирішення поставленої мети використовувались такі методи наукового дослідження: системний підхід до вивчення економічних явищ, а також економіко-статистичний, розрахунково-конструктивний, методи аналізу, рядів динаміки, структури. У статті проаналізовано сучасний стан галузей рослинництва з вирощування зернових і технічних культур, враховуючи системо утворюючих чинників формування попиту і пропозиції ни ринку зерна та інших видів продукції технічних культур. Визначено перспективні напрями розвитку галузей на короткотермінову перспективу, базуючись на їх виробничому і експортному потенціалі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/25257
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ZnpPdatue_2016_24(3)__10.pdf227.22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.