Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/25768
Назва: Вдосконалення концепції регулювання міжнародної трудової міграції в Україні
Інші назви: The concept of regulation of international labour migration in Ukraine
Автори: Лошенюк, Оксана
Losheniuk, Oksana
Ключові слова: міжнародна трудова міграціяітика
державна міграційна політика
концепція регулювання міжнародної трудової міграції
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Лошенюк, О. Вдосконалення концепції регулювання міжнародної трудової міграції в Україні [Текст] / Оксана Лошенюк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. - 2017. - Вип. 3. - С. 64-74.
Короткий огляд (реферат): Розкрито проблеми та можливості міжнародної трудової міграції для України. Ідентифіковано, що підхід до регулювання міжнародної трудової міграції має бути комплексним, охоплювати усю сукупність факторів її розвитку, що і забезпечить коректування економічних і соціальних змін. Проаналізовано діючу Концепцію регулювання міжнародної трудової міграції в Україні, обґрунтовано необхідність її удосконалення. Окреслено пріоритетні цілі Концепції державної міграційної політики в Україні. Визначено, що державна міграційна політика здійснюється як у еміграційному, так і в імміграційному напрямах. Розглянуто основні фактори імміграційної та еміграційної складових. Доведено, що міграційна політика України формується у напрямку інтеграції до Європейського Союзу, що передбачає взаємовигідний перерозподіл людського потенціалу між країнами. Наближення якості життя населення до рівня країн ЄС є пріоритетною вимогою інтеграції в дане об’єднання. Наголошено на тому, що у законодавчому регулюванні міграційних процесів залишається ряд прогалин, що стосуються розвитку і реалізації людського потенціалу мігрантів. Сформовано комплекс заходів щодо регулювання міжнародної трудової міграції. За результатами досліджень запропоновано такі заходи регулювання міжнародної трудової міграції в Україні: скорочення еміграції з України за рахунок підвищення її соціально-економічного стану, навчання і перепідготовка потенційних емігрантів, враховуючи особливості розвитку ринку праці в країні, активізація внутрішньої мобільності, орієнтованої на уповільнення еміграції, регулювання зовнішньої зайнятості громадян України, створення умов для залучення та ефективного використання грошових переказів мігрантів, використання транснаціональних зв’язків мігрантів, протидія вербуванню національних трудових ресурсів, підвищення імміграційної привабливості України для певних категорій фахівців, протидія нелегальної міграції та небажаної імміграції, регулювання іммігрантами на території України, легалізація в окремих випадках вже присутніх нелегальних іммігрантів, укладання двохсторонніх угод щодо забезпечення зворотної міграції, сприяння рееміграції, захист прав та інтересів трудових мігрантів в Україні і за кордоном.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/25768
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лошенюк О..pdf281.19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.