Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/26346
Назва: Біржова справа
Автори: Мельник, Ю. В.
Стрельбіцька, Н. Є.
Войтенко, О. М.
Вінницький, С. І.
Полікевич, Н. І.
Кухтин, О. Б.
Сохацька, О. М.
Ключові слова: біржа
біржова торгівля
біржовий товар
міжнародні біржові ринки
ф’ючерсні ринки
біржові ціни
біржові торги
учасники біржових операцій
біржовий кліринг
електронний трейдинг
товарні опціони
хеджування
Дата публікації: 2014
Видавництво: Тернопіль, ТНЕУ
Бібліографічний опис: Біржова справа [Текст] : підручник / Ю. В. Мельник, Н. Є. Стрельбіцька, О. М. Войтенко [та ін.] ; за наук. ред. О. М. Сохацької. - 3-тє вид., переробл., змін. та доповн. - Тернопіль : ТНЕУ, 2014. - 655 с.
Короткий огляд (реферат): Третє видання підручника «Біржова справа» написано відповідно до програм дисциплін «Біржова справа» та «Міжнародні біржові ринки» Тернопільського національного економічного університету. Перше та друге видання підручника було схвально зустрінуте науковцями, фахівцями біржових ринків, студентами. Третє видання змінене, перероблене та доповнене з врахуванням сучасних процесів, що відбуваються у світовій біржовій торгівлі. Підручник складається з трьох частин та двадцяти розділів. Кожний розділ закінчується коротким резюме, контрольними запитаннями, переліком посилань та рекомендованої літератури, тестами для перевірки знань, задачами, додатками, в яких проілюстровано типові угоди на брокерське обслуговування, біржові котирування ф’ючерсних та опціонних контрактів. Україна йде шляхом створення умов для функціонування інфраструктурних інститутів, таких як товарні, фондові та валютні біржі. Ситуація на ринках сільськогосподарської сировини, валюти та цінних паперів в Україні потребує впровадження механізмів страхування цінових та курсових ризиків, що без опанування правил строкової біржової торгівлі зробити практично неможливо. Підручник буде цікавим не лише викладачам, аспірантам, студентам, слухачам бакалаврських та магістерських програм, а й біржовими брокерами, трейдерами, торговцям цінними паперами, інвестиційним керуючим, дилерам банків, фінансових компаній для організації успішної роботи на глобальних біржових ринках та впровадження аналогічних технологій на вітчизняних біржах. Підручник допоможе у здобутті необхідних знань для процедур укладання ф’ючерсних, опціонних угод та свопів на міжнародних ф’ючерсних біржах з метою захисту експортно-імпортних операцій, виробництва, торгівлі основними сировинними активами від цінових і курсових коливань та отримання додаткових джерел доходів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/26346
ISBN: 978-966-654-361-8
Розташовується у зібраннях:Підручники і навчальні посібники

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
біржова справа.pdf12.37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.