Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/27272
Назва: Націєтворчі аспекти дотримання традицій українцями в діаспорі (на базі україномовного публіцистичного матеріалу США)
Автори: Біловус, Леся Іванівна
Ключові слова: національна ідентичність, періодичні видання, традиції, вірування, українська діаспора у США
national identity, periodicals, traditions, believes, Ukrainian Diaspora in the USA.
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Вісник Книжкової палати. – 2017. – № 2. – С. 49-52.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена розгляду питання дотримання традицій українцями США як засобу збереження національної ідентичності. У результаті аналізу періодичних видань української діаспори в Америці («Свобода», «Слово і Час», «Українське слово», «Міст») картина збереження своєї самості за океаном набула чітких контурів. Відданість прабатьківським традиціям та віруванням етнічних українців у США відрізняє останніх від будь-якої іншої національної групи, допомагає формувати у прийдешнього покоління певний спосіб мислення, вірування, норми поведінки. У рубриках «Традиції», «Культура», «Про се і про те» публікуються матеріали щодо святкування та пов’язаних з ними дійств різних свят і матеріалів, а також присутні статті про предмети і речі, що відігравали в традиційному побуті українців сакральну роль. Аналіз інформаційного простору українців діаспори США свідчить про розуміння ними певних втрат традицій в силу віддаленості від історичної батьківщини та здобутків у плані їх збереження, однак автори публікацій єдині щодо збереження національної духовності як логічного продовження минулого у сучасність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/27272
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf96.22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.