Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/27977
Назва: Реформи ринку праці як причина нещодавної "італійської головоломки"
Автори: Аддесі, Вільям
Тіллі, Рікардо
Ключові слова: Ринок праці
ринок товарів
рівень безробіття
робоча сила
реальна заробітна плата
продуктивність праці
торгова націнка
зайнятість
Дата публікації: 2009
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Аддесі, В. Реформи ринку праці як причина нещодавної "італійської головоломки" [Текст] / Вільям Аддесі, Рікардо Тіллі // Журнал європейської економіки. – 2009. – Т.8, № 1. – С. 5-21.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто зміни, що відбулися в італійській економіці протягом двох останніх десятиріч. Проаналізовані факти вказують на значне зниження рівня безробіття, починаючи з кінця 1990-х, та одночасне значне підвищення ринкової влади підприємств. Крім того, незважаючи на спадаючий рівень безробіття, темпи зростання реальної заробітної плати були нижчими, ніж продуктивність праці. Ми вважаємо, що інституційні реформи італійського ринку праці найбільшою мірою вплинули на розвиток італійської економіки та відображають збільшення торгової націнки, зниження рівня безробіття та різницю у темпах зростання продуктивності праці і реальної заробітної плати. Застосовуючи просту макроекономічну модель, ми показуємо, що зниження безробіття та реальної заробітної плати, яке спостерігається на даний момент, можна пояснити тим, що реформи на ринку праці були більш дієвими порівняно з підвищенням ринкової влади конкурентоспроможних підприємств.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/27977
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 8 (№1) Березень 2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Аддесі.PDF317.38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.