Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28238
Назва: Інститути оподаткування: детермінанти функціонування в фіскальному просторі.
Інші назви: Instituts of taxation: determinants of functioning in fiscal space
Автори: Сидорович, Олена Юріївна
Sydorovych, O. Y
Ключові слова: формальні і неформальні інститути оподаткування, фіскальний простір, фіскальний механізм, податкове адміністрування, податкова медіація, інституції оподаткування, податкова культура.
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Сидорович, Олена Юріївна. Інститути оподаткування : детермінанти функціонування в фіскальному просторі [Текст] : дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.08 / Олена Юріївна Сидорович. - Тернопіль : ТНЕУ, 2017. - 562 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.08 – гроші, фінанси і кредит. – Тернопільський національний економічний університет, Тернопіль, 2017. Дисертація присвячена поглибленню теоретико-методологічних положень, що сприяють узагальненню передумов функціонування інститутів оподаткування, визначають їх детермінуючий вплив на системні характеристики і параметри розвитку фіскального простору та уможливлюють формулювання практичних рекомендацій щодо систематизації комплексу заходів підвищення дієвості функціонування інститутів оподаткування. Узагальнено концептуальний базис інституціональної компоненти парадигми оподаткування з обґрунтуванням методологічного інструментарію його пізнання, здійснено теоретико-компаративне дослідження сутності, принципів та функцій оподаткування як суспільного та інституціонального феномена. З’ясовано сутність, призначення та структуру інституту оподаткування та окреслено діалектику функціонування, дуальний прояв, взаємозв’язок та взаємоперехід його формальної та неформальної складових. Окреслено особливості розвитку інститутів оподаткування у визначених хронологічних межах інститутогенезу. Узагальнено теоретико-методологічні підходи до дослідження сутності фіскального простору з ідентифікацією детермінуючих характеристик впливу на нього інститутів оподаткування та здійснено оцінку прагматики їх функціонування в фіскальному просторі України та країн Європейського Союзу. З’ясовано значення податкових елементів фіскального механізму в забезпеченні досягнення імператив сталого економічного розвитку, визначено особливості реалізації технологій і процедур податкового адміністрування в Україні. Ідентифіковано завдання і пріоритети функціонування інститутів фіскальної децентралізації та характер їх впливу на розширення локального фіскального простору. Обґрунтовано вплив поведінкових параметрів реакції учасників оподаткування на рівень податкового навантаження в діапазоні коротко- і довгострокових фіскальних характеристик. Охарактеризовано моделі організації діяльності фіскальних інституцій України, визначено напрями їх реформування. Окреслено пріоритети та систематизовано перелік практичних заходів трансформації інститутів оподаткування України як передумови розширення фіскального простору України. Ключові слова: формальні і неформальні інститути оподаткування, фіскальний простір, фіскальний механізм, податкове адміністрування, податкова медіація, інституції оподаткування, податкова культура.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28238
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dis.pdf6.72 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.