Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28263
Назва: Прямі іноземні інвестиції країн ЄС
Автори: Фалк, Мартін
Матт, Іна
Ключові слова: Прямі іноземні інвестиції
рівень інтернаціоналізації
секторальна модель
сумарний обсяг інвестицій
зовнішні ПІІ
внутрішньо-галузеві ПІІ
Дата публікації: 2008
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Фалк, М. Прямі іноземні інвестиції країн ЄС [Текст] / Мартін Фалк, Інна Матт // Журнал європейської економіки. – 2008. – Т. 7, № 4. – С. 446-472.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано секторальну модель зовнішніх ПІІ у країну та ПІІ за кордон у ЄС. Результати емпіричних досліджень з 1995 по 2005 роки в усіх галузях, окрім виробництва транспортних засобів, вказують на те, що фонди ПІІ в межах країн EU15 (у країни та/або за кордон) зростають швидше, ніж фонди ПІІ поза країнами EU15, вказуючи на те, що ПІІ стали ключовим елементом інтеграційного процесу ЄС. За показниками фондів ПІІ у країну та за кордон галузі виробництва у ЄС значно відрізняються за ступенем інтернаціоналізації. Сфера фінансових послуг, гірнича промисловість та видобуток корисних копалин, хімічна промисловість та виробництво транспортних засобів мають найбільші фонди ПІІ як відсотка від доданої вартості. Спостерігається переоцінювання рівня інтернаціоналізації виробництва, оскільки ПІІ набагато менш інтенсивно використовуються у фінансовому посередництві. Дані по іноземних філіях у країнах EU15 вказують на те, що значну частку вітчизняної продукції виробляють фірми, що належать іноземним компаніям, а саме: транспортні засоби, хімічні препарати та електроніка. Більш того, градація інтенсивності ПІІ за галузями виробництва у країнах EU15 подібна до тієї, що існує у Сполучених Штатах та нових країнах-членах ЄС. Результати регресії вказують на те, що при визначенні коефіцієнту фондів ПІІ у відсотку від доданої вартості за галузями виробництва на міжгалузевому рівні вплив галузей виробництва є значно важливішим за вплив країн-інвесторів і країн, що приймають інвестиції.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28263
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 7 (№4) Грудень 2008

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фалк.PDF367.11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.