Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28288
Назва: Міжнародна допомога з подолання бідності: теоретичні аспекти, світовий та вітчизняний досвід
Автори: Адамик, Вікторія
Комар, Наталія
Ключові слова: Двостороння, багатостороння і колективна допомога розвитку
фінансова і технічна допомога
країни-донори і країни-реципієнти
критерії ефективності (якості) допомоги,
Стратегія надання допомоги
Цілі тисячоліття
Дата публікації: 2008
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Адамик, В. Міжнародна допомога з подолання бідності: теоретичні аспекти, світовий та вітчизняний досвід [Текст] / Вікторія Адамик, Наталія Комар // Журнал європейської економіки. – 2008. – Т. 7, № 1. – С. 57-75.
Короткий огляд (реферат): Подолання бідності задеклароване у Цілях тисячоліття як глобальна мета, досягнення якої є завданням усього людства, а не лише кожної окремої країни, котра зустрічається з цією проблемою. Серед широкого спектру механізмів підвищення рівня добробуту громадян та зменшення нерівності міжнародна економічна допомога посідає вагоме місце, що особливо стосується тих держав, соціально-економічне становище яких не дає змоги знайти достатньо внутрішніх ресурсів для боротьби з тими чи іншими аспектами бідності. Автори вважають, що розробки стратегії подолання бідності країною-реципієнтом і стратегії надання допомоги донорами повинні здійснюватися скоординовано з урахуванням критеріїв ефективності, які базуються на теоретичних підходах провідних фахівців з проблематики бідності та світовому досвіді.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28288
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 7 (№1) Березень 2008

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Адамик.PDF306.23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.