Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28337
Назва: Технологічний сектор США - інвестиційна "бульбашка"?
Автори: Страшек, Себястьян
Кельц, Тадей
Ключові слова: «Бульбашка»
технологічний сектор
коефіцієнт ціна / дохід
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Страшек, С. Технологічний сектор США - інвестиційна "бульбашка"? [Текст] / Себястьян Страшек, Тадей Кельц // Журнал європейської економіки. – 2017. – Т. 16, № 4. – С. 397-413.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто питання, чи технологічний сектор США перебуває у стані «бульбашки». Аналіз побудовано на дослідженні відносних показників, зокрема співвідношення ціни та прибутків. Вивчено дві останні «бульбашки» і проаналізовано поточний стан на фондовому ринку США. Обґрунтовано, що американський фондовий ринок сильно переоцінюється, що підтверджують високі значення відносних показників порівняно із середніми історичними значеннями. Зазначено, що деякі з них вказують на те, що ринок вище оцінювався лише під час Великої депресії 1929 р. та під час технологічної «бульбашки» в 2000 р. Вказано, що надзвичайно високі значення є результатом низьких процентних ставок і кількісного пом’якшення. Констатовано, що сучасна експансивна грошово-кредитна політика заохочує ризиковані підприємства та зростання заборгованості за маржинальними рахунками. Уточнено, що при потенційному зменшенні податкових ставок і проведенні інших заходів експансивної фіскальної політики фондові ринки можуть досягти ще більших значень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28337
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№4) Грудень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Страшек.pdf376.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.