Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28345
Назва: Інноваційна активність промисловості у регіонах України
Автори: Бирка, Марія
Ключові слова: Інноваційна активність
інтегральна оцінка
промисловість регіонів України
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Бирка, М. Інноваційна активність промисловості у регіонах України [Текст] / Марія Бирка // Журнал європейської економіки. – 2017. – Т. 16, № 4. – С. 454-463.
Короткий огляд (реферат): Проведено оцінку стану промисловості у розрізі регіонів України за рівнем їх інноваційної активності упродовж 2011–2015 рр. За результатами аналізу ключових показників інноваційної активності суб’єктів промислової діяльності (частка підприємств, що впроваджували інновації у загальній кількості промислових підприємств; частка реалізованої інноваційної продукції в загальному обсязі реалізованої промислової продукції; частка витрат на інновації в загальному обсязі капітальних інвестицій), визначено, що для більшості областей характерним був низький рівень інноваційної активності. Вказано, що спостерігалося скорочення групи середнього рівня інноваційної активності (7 областей у 2015 р. проти 12-ти у 2013 р.), що свідчить про затримку інноваційного розвитку регіонів та відсутність позитивної динаміки. Відповідно до значень інтегрального індексу інноваційної активності промисловості побудовано рейтинг регіонів України і запропоновано комплекс заходів, спрямованих на активізацію інноваційної діяльності в умовах глобалізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28345
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 16 (№4) Грудень 2017

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бирка.pdf231.18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.