Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28415
Назва: Посткризова глобальна монетарна нестабільність
Автори: Козюк, Віктор
Ключові слова: Глобальна монетарна нестабільність
валютні резерви
валютні курси
глобальна ліквідність
ринок активів
центральні банки
Дата публікації: 2011
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Козюк, В. Посткризова глобальна монетарна нестабільність [Текст] / Віктор Козюк // Журнал європейської економіки. – 2011. – Т. 10, № 3. – С. 229-251.
Короткий огляд (реферат): Подолання глобальної фінансової кризи загрожує перерости в посилення глобальної монетарної нестабільності. На відміну від попередніх випадків глобальних монетарних стресів, сучасний період характеризується кризовими процесами довкола системи резервних активів та інфляційних наслідків поведінки фінансових дисбалансів і глобальної ліквідності. Асиметричне відновлення ринків активів у розрізі країн посилює флуктуації у сфері потоків капіталу та валютних курсів, що збільшує попит на валютні резерви і консервує докризові глобальні монетарні взаємини разом із пошуком альтернативних варіантів деномінації зовнішніх активів країни. Внаслідок того, що монетарні акції не переростають у чистому вигляді у глобальний попит, що реанімує реальний випуск, глобальна економіка опиняється у стані стагфляційної пастки. Вихід з неї повинен супроводжуватись посиленням міжнародної координації монетарної політики задля посилення контролю за поведінкою глобальної ліквідності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28415
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 10 (№3) Вересень 2011

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Козюк В..pdf301.7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.