Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/28990
Назва: Інституційні аспекти забезпечення розбудови ринку енергетичних послуг в Україні
Інші назви: Institutional aspects for accelerating Ukraine’s energy services market
Автори: Федірко, Михайло
Микитюк, Петро
Fedirko, Mykhailo
Mykytiuk, Petro
Ключові слова: eнергоефективність
енергетична безпека
ринок енергетичних послуг
інституційне забезпечення
інституційна модернізація
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Федірко, М. Інституційні аспекти забезпечення розбудови ринку енергетичних послуг в Україні [Текст] / Михайло Федірко, Петро Микитюк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2017. – Вип. 4. – С. 18-30.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто необхідність розбудови ринку енергетичних послуг в контексті підвищення енергоефективності національної економіки і енергетичної безпеки України загалом та підвищення енергоефективності житлово-комунального господарства зокрема. Розкрито сутність енергоефективності як інтегрального показника сталого розвитку національної економіки. Обґрунтовано, що формування ринкових відносин у сфері надання енергетичних послуг може ефективно здійснюватися за наявності належного інституційного забезпечення. Доведено, що формування інституційного забезпечення, а отже, становлення інституційного середовища розбудови ринку енергетичних послуг в теоретико-методологічному аспекті має здійснюватися в межах теорії інституційного забезпечення збалансованого розвитку національної економіки. Визначено та охарактеризовано основні складові елементи інституційного забезпечення розбудови ринку енергетичних послуг: інституційну архітектоніку, інституційну матрицю та інституційну динаміку. Обґрунтовано, що в контексті приєднання України до членства в Енергетичному Співтоваристві сформовано багаторівневу систему управління енергоефективністю та енергетичною безпекою включаючи наднаціональний інституційний рівень, що вимагає чіткого правового інструментарію взаємоузгодження національних і наднаціональних інтересів у питаннях енергоефективності та енергетичної безпеки. Розкрито суть та інструменти взаємодії наднаціонального та національного рівнів інституційного забезпечення ринку енергетичних послуг.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/28990
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Федірко.pdf323.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.