Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29026
Назва: Оцінювання ефективності інноваційної діяльності підприємств за її складовими
Інші назви: Evaluation of the efficiency of innovative activities of enterprises by its composition
Автори: Микитюк, Віталій
Mykytiuk, Vitalii
Ключові слова: інноваційна діяльність
оцінювання ефективності
інтегральний показник ефективності
складові інноваційної діяльності
динаміка показників
діаграма ефективності
Дата публікації: 2017
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Микитюк, В. Оцінювання ефективності інноваційної діяльності підприємств за її складовими [Текст] / Віталій Микитюк // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2017. – Вип. 4. – С. 105-116.
Короткий огляд (реферат): Вказано, що оцінювання ефективності інноваційноїдіяльності підприємства є однією з важливих функцій управління нею, що перебуває у складному діалектичному взаємозв’язку з іншими функціями та виступає передумовою подальшого зростання інноваційної активності підприємства. Зазначено, що сформована сукупність кількісних показників за кожною складовою дозволяє розкрити вплив від здійснення інноваційної діяльності на підприємстві на відповідні сфери його діяльності: виробництво, економіку, фінанси, маркетинг, наукову та соціальну сфери, природоохоронну діяльність. Встановлено, що розраховані інтегральні показники за складовими ефективності інноваційної діяльності надають можливість проаналізувати її динаміку на підприємствах, а також визначити найефективніші напрями здійснення інноваційної діяльності. Крім того, вони є базою для побудови діаграми ефективності інноваційної діяльності підприємства, яка служить інструментом її якісної оцінки. Обґрунтовано методичні положення оцінювання ефективності інноваційної діяльності підприємств, які базуються на врахуванні економічної, науково-технологічної, фінансової, соціальної, маркетингової, ресурсної та екологічної складових з використанням інтегральних показників, розрахованих методом адитивної згортки. Доведено необхідність використання одного з двох рекомендованих способів оцінювання ефективності інноваційної діяльності підприємства: на основі розрахунку узагальнюючого інтегрального показника ефективності інноваційної діяльності або з використанням пелюсткової діаграми ефективності інноваційної діяльності. Діаграма ефективності інноваційної діяльності підприємства дозволяє виявити її складові, що знаходяться у зоні “низької", “середньої"та “високої" ефективності й відповідно цього розробляти заходи щодо удосконалення інноваційної діяльності на підприємстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29026
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2017 Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Микитюк.pdf502.04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.