Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29172
Назва: Трансформація банківської сфери у новій парадигмальній стратегії розвитку України
Інші назви: Transformation of banking in the new paradigm strategy of Ukraine’s development
Автори: Луців, Богдан
Lutsiv, Bohdan
Ключові слова: глобалізація
постіндустріальна парадигма
євроінтеграція
інвестиції
інвестиційні ризики
трансформація
банківська система
кредитування
проблемні кредити (NPL)
інсайдерське кредитування
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Луців, Б. Трансформація банківської сфери у новій парадигмальній стратегії розвитку України [Текст] / Богдан Луців // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 1. – С. 20-33.
Короткий огляд (реферат): Піднято проблему трансформації банківської сфери у нову стратегію розвитку України відповідно до прискорення системних трансформацій сучасного світу. Встановлено, що криза глобалізації, яка поглиблюється, приводить до закінчення індустріальної матриці глобалізації та започаткування її постіндустріальної парадигми. Зазначено, що відбувається мережева перебудова глобального простору, в якому стратегічна перспектива – не багатополярний, а аполярний світ, світ рівногідних суб’єктів. В такій площині наступає епоха кінця євроцентризму. Показано, що євроінтеграційний курс України повинен корелюватися з реаліями євроінтеграційної стратегії. Здійснено системний аналіз нинішнього стану економічного відставання України та запропоновано у реформуванні економіки використати динамічну модель розвитку з новою індустріальною (промисловою) політикою.Окреслено місце України у глобальних інвестиційних потоках в частині погіршення інвестиційного клімату. Проаналізовано структуру капітальних інвестицій за джерелами фінансування. Для зменшення гостроти інвестиційних ризиків запропоновано схему взаємодії механізмів та інструментів залучення інвестицій в економіку України. Визначено, що драйвером оздоровлення реального сектора є вихід банківської системи України на траєкторію стабільності. Надано оцінку банківській системі України після “великого банківського очищення”, оскільки банківський сектор продовжує залишатися лідером і локомотивом реформ у країні. Зроблено висновок, що важливим результатом трансформації банківського сектору стане відновлення кредитування в Україні. З’ясовано природу проблемних кредитів у портфелях банків та запропоновано шляхи реструктуризації проблемних активів (NPL). Важливе місце у покращенні стану кредитних портфелів відведено вирішенню проблем пов’язаного (інсайдерського) кредитування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29172
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Луців.pdf323.11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.