Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29189
Назва: Сучасні системи підбору та відбору кадрів як основа для формування людського капіталу підприємства
Автори: Кравчук, Наталія Олегівна
Ключові слова: персонал, кадрова політика, підбір та відбір кадрів.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України
Бібліографічний опис: Кравчук Н.О. Сучасні системи підбору та відбору кадрів як основа для формування людського капіталу підприємства / Н.О. Кравчук // Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України. - 2017. - Випуск 22. - С. 107 - 112.
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено сутність, основні переваги та недоліки, а також інструменти підбору та відбору кадрів на сучасних підприємствах. Зокрема, до основних методів пошуку працівників віднесено зовнішні (консалтинг, аутсорсинг, інтернет, рекрутинг, Державна служба зайнятості) та внутрішні (інтернет, ВНЗ, ЗМІ, власні ресуси, особисті контакти, ярмарки) джерела. Основними методами відбору персоналу визначено співбесіда, Brainteaser-інтерв’ю, стрес-інтерв’ю, фізіогноміка та інші. Досліджено і доведено ефективність використання методів підбору та відбору кадрів у сучасних умовах господарювання для підвищення прибутковості суб’єктів господарювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29189
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кравчук_Системи підбору та відбору кадрів.pdf354.75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.