Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29221
Назва: Позиція Великої Британії з питань зовнішньої політики і політики безпеки ЄС на етапі прийняття Конституційного договору (2001–2005 рр.)
Автори: Грубінко, Андрій Васльович
Ключові слова: Велика Британія
ЄС
Спільна зовнішня політика і політика безпеки ЄС
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: / А.В. Грубінко // Гілея: науковий вісник. Збірник наукових праць / гол. ред. В. М. Вашкевич. – К.: Гілея, 2017. – Вип. 118 (3). – С. 147-150.
Короткий огляд (реферат): У статті представлено дослідження участі Великої Британії у розвитку зовнішньої політики і політики безпеки ЄС. Розглянуто стратегію участі в європейській інтеграції уряду Т. Блера. Метою статті став аналіз позиції Великої Британії щодо розвитку системи зовнішньої політики і політики безпеки об’єднання на етапі прийняття Конституційного договору ЄС. Висвітлено проблемні аспекти розвитку СЗППБ у зв’язку з війною в Іраку. У висновках зазначено, що при підготовці Конституційного договору ЄС уряду Т. Блера вдалося відстояти основні позиції, що полягали у врівноваженні посилення СЗППБ і збереження пріоритетів зовнішньої політики держави. Участь у розвитку СЗППБ на етапі прийняття Конституційного договору засвідчила максимально можливий рівень залучення країни до інтеграції, на який її керівництво могло піти у вказаній сфері за усю історію членства в Європейському Співтоваристві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29221
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
гилея-118-блок.pdf6.52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.