Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29686
Назва: Іншокультура у свідомості та поведінці молодих: суть, зміст, наслідки
Автори: Ященко, Василь
Ключові слова: культура
духовність
менталітет
вплив
іншокультура
мова
економіка
політика
молодь
державність
освіта
світогляд; життєве середовище; спільнот
життєве середовище
спільнота
Дата публікації: 2003
Видавництво: ТАНГ
Бібліографічний опис: Ященко, В. Іншокультура у свідомості та поведінці молодих: суть, зміст, наслідки [Текст] / Василь Ященко // Психологія і суспільство. – 2003. – № 2. – С. 112-121.
Короткий огляд (реферат): Ментальна культура українців зорієнтована на високу етичність, поцінування особистості, осмислення макросвіту в мікросередовищі й навпаки. Основою такої духовності є постійне збагачення довкілля як вищої гармонії земного й небесного, в якому твориться універсум. Власне, поступ українців до гармонії між земним і космічним спонукає український світ у своїй культурі найбільше цінувати слово, людину, красу, добро, землю, вічність, матір, дитя, любов як атрибут універсуму. Остання категорія саморозквіту людини має для українця не тільки уречевлений зміст, а й символічно-філософський, який абсолютно виходить за межі побутового прагматизму. Але вимушений іншокультурний поступ (ненав’язлива агресія, прикрита інтеграцією в економічні зв’язки) позбавляє ментальну українську духовність філософської серцевини, без чого голий український індивідуалізм несумісний із здоровим людським прагматизмом, викидає на задвірки українську економіку й пристосовує її до обслуговування інших культур з такою ефективністю, з якою українці протягом більше трьох століть творили найбільші цінності не тільки Російської імперії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29686
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2003, № 2 (12)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ященко.pdf248.37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.