Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29748
Назва: Диференціація індивідів за часовою мікроструктурою свідомості
Автори: Сагайдак, Олександр
Ключові слова: свідомість
індивід
часова мікроструктура
локус уваги
часовий проміжок
абсолютна та відносна помилки відтворення
Дата публікації: 2004
Видавництво: ТАНГ
Бібліографічний опис: Сагайдак, О. Диференціація індивідів за часовою мікроструктурою свідомості [Текст] / Олександр Сагайдак // Психологія і суспільство. – 2004. – № 3. – С. 99-105.
Короткий огляд (реферат): Для адекватної оцінки часової динаміки функціонування свідомості доречно дослідити її на всьому мікроструктурному діапазоні часу, тобто на тривалостях усіх трьох класичних часових зон: коротких, нейтральних та довгих інтервалів. Г. Вудроу і П. Фресс, досліджуючи часові аспекти сенсо-моторних реакцій індивіда, визначили у зоні нейтральних інтервалів проміжок у 0,6 с, що відтворювався обстежуваними найбільш точно. Подальші дослідження показали, що цей проміжок емпірично відображає тривалість найбільш оптимальних та ефективних рухів. Але чи для всіх індивідів цей оптимум є насправді оптимальним? І які особливості часової мікроструктури свідомості, котра проявляється у поведінці та когнітивній сфері в індивідів з різною тривалістю “дійсного теперішнього”? Ці питання потребують детального дослідження, тому нами здійснена спроба дати відповіді на них.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29748
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2004, № 3 (17)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сагайдак.pdf423.85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.