Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/29962
Назва: Динаміка політичних уявлень у структурі ментальності студентів
Автори: Поснова, Тетяна
Ключові слова: архетипічні уявлення
суспільство
культура
колективні уявлення
менталітет
ментальність
українська ментальність
соціальний характер
український національний характер
Дата публікації: 2005
Видавництво: ТДЕУ
Бібліографічний опис: Поснова, Т. Динаміка політичних уявлень у структурі ментальності студентів [Текст] / Тетяна Поснова // Психологія і суспільство. – 2005. – № 3. – С. 95-100.
Короткий огляд (реферат): На даний час, на жаль, ні у вітчизняних, ні у зарубіжних дослідників не має єдиного визначення “ментальності”, що є цілком закономірним, враховуючи складність цього психологічного явища. Сучасні філософські словники трактують поняття ментальність як “спосіб мислення, постійна духовна налаштованість людини, групи” [12, с. 213-214]. Б.А. Душков визначає менталітет як складну багаторівневу і багатомірну систему образів та уявлень, архетипів свідомості, які проявляються у життєдіяльності особистості, соціумів і які спричиняються етноприродно-істо-ричними процесами [5, с. 16]. Характерно, що більшість науковців погоджуються з наявністю залежності всіх ціннісно-смислових за формою та архетипічних за змістом уявлень про світ індивіда від інтеріоризації (Л.С. Ви-готський) та інтерналізації (Дж. Мід) особистістю змісту культури. Адже, як зазначає А. Фурман, менталітет - результат культурного розвитку нації, етносу, групи чи особистості на терені сучасної цивілізації і водночас глибинне джерело розвитку культури як системи історично розвиткових надбіологічних програм ковітальної активності [16, с. 14-15].
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/29962
Розташовується у зібраннях:Психологія і суспільство 2005, № 3 (21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Поснова.pdf429.32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.