Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31311
Назва: Україна у системі міжнародних інвестиційних рейтингів
Інші назви: Ukraine’s position in international investment ratings
Автори: Чурута, Іван
Churuta, Ivan
Ключові слова: інвестиції
інвестиційні рейтинги
інвестиційний клімат
інвестиційний імідж
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Чурута, І. Україна у системі міжнародних інвестиційних рейтингів [Текст] / Іван Чурута // Вісник Тернопільського національного економічного університету. – 2018. – Вип. 2. – C. 36-44.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано, що прямі іноземні інвестиції відіграють провідну роль в економіці кожної країни світу, оскільки вони забезпечують ефективне функціонування її економіки та економічне зростання. Встановлено, що обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку певної країни напряму залежить від її інвестиційного клімату, одним із основних показників оцінки якого є позиції країни у міжнародних інвестиційних рейтингах, оскільки вони дають змогу кількісно оцінити інвестиційний клімат, можливі інвестиційні ризики та ступінь надійності здійснення інвестицій. Предметом дослідження є інвестиційний клімат України та її позиції в основних міжнародних інвестиційних рейтингах. У процесі дослідження застосовано методи теоретичного узагальнення, порівняння, абстрагування, а також аналізу та синтезу. Надано власний перелік основних міжнародних інвестиційних рейтингів, які розглядає потенційний інвестор при здійсненні аналізу інвестиційного клімату та інвестиційного іміджу країни для прийняття рішень з приводу доцільності інвестування в її економіку. Проаналізовано поточний стан і динаміку позицій України у цих рейтингах: рейтинг за індексом глобальної конкурентоспроможності – 81 місце зі 137 країн; рейтинг за індексом економічної свободи – 150 місце зі 180 країн; рейтинг за індексом легкості ведення бізнесу – 76 місце зі 190 країн; рейтинг за індексом інвестиційної привабливості – 134 місце зі 174 країн. Виходячи з аналізу позицій України у основних міжнародних інвестиційних рейтингах, зроблено висновок, що інвестиційний клімат України не є сприятливим, тому для залучення іноземних інвестицій у необхідному обсязі Україні необхідно проводити заходи з покращення її інвестиційного клімату та її позицій у цих рейтингах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31311
ISSN: 1993-0240
Розташовується у зібраннях:Вісник ТНЕУ 2018 Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чурута.pdf210.8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.