Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31475
Назва: Трансформація соціально-економічних систем за умов інтеграційних перетворень
Автори: Войнаренко, Михайло
Гончар, Ольга
Ключові слова: Економіка
система управління
інтеграція
світове товариство
ефективність
інновації
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Войнаренко, М. Трансформація соціально-економічних систем за умов інтеграційних перетворень [Teкст] / Михайло Войнаренко, Ольга Гончар // Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 2. - С. 225-243.
Короткий огляд (реферат): Зазначено, що основною метою статті є розвиток теоретичних підходів, систематизація результатів аналізу та ідентифікація сучасних тенденцій трансформації соціально-економічних систем за умов інтеграційних перетворень і визначення заходів щодо сприяння ефективній інтеграції української економіки до сучасного міжнародного середовища. Ідентифіковано особливості та виокремлено проблемні аспекти сучасного етапу соціально-економічного розвитку України. Акцентовано, що динамізм середовища господарювання, глобалізація й інтеграція соціально-економічного простору, інформатизація і запровадження інновацій зумовлюють трансформацію існуючих соціально-економічних систем. Виявлено фактори, які впливають на формування сучасної соціально-економічної системи, та визначено концептуальні засади забезпечення економічного розвитку України. Зроблено висновок, що для реалізації існуючих завдань забезпечення інтеграційних змін у вітчизняній економіці необхідно розраховувати на власний потенціал і побудову ефективної системи державного регулювання соціально-економічних процесів у раціональному поєднанні з ринковими механізмами. Запропоновано елементи моделі ефективності формування соціально-демографічного потенціалу. Звернуто увагу на першочергові напрями державного регулювання соціально-економічного розвитку країни шляхом розробки державних програм у розрізі головних напрямів функціонування соціально-економічних систем та встановлено заходи, які потребують реалізації. Наголошено на значенні кластерних об’єднань у трансформації суспільства. Окреслено ключові напрями трансформацій. Обґрунтовано забезпечення результативності державного управління і сприяння реалізації моделі стабілізації та економічного зростання країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31475
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№2) Червень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Войнаренко.pdf298.43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.