Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/31485
Назва: Фінансові дисбаланси та макропруденційне регулювання в країнах Центрально-Східної Європи: проактивність чи захисна реакція?
Автори: Козюк, Віктор
Ключові слова: Країни ЦСЄ
макропруденційна політика
фінансові дисбаланси
проактивність
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Козюк, В. Фінансові дисбаланси та макропруденційне регулювання в країнах Центрально-Східної Європи: проактивність чи захисна реакція? [Teкст] / Віктор Козюк // Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 1. - С. 80-97.
Короткий огляд (реферат): Досліджено, чи є досвід фінансових дисбалансів драйвером запровадження інструментів макропруденційної політики. Обґрунтовано, що вони дають змогу послабити конфлікт між ціновою, курсовою та фінансовою стабільністю. Вказано, що досвід країн ЦСЄ показує більш складну картину. Зазначено, що країни ЦСЄ виявили структурно зумовлену вразливість до нагромадження фінансових дисбалансів. Встановлено, що масштаби корекції дисбалансів в окремих випадках були дуже значними. Наголошено, що емпіричний аналіз не вказує на те, що досвід дисбалансів виявився фактором більш інтенсивного застосування макропруденційних інструментів. Констатовано, що результати регресійного аналізу 18 країн ЦСЄ дають підстави стверджувати, що ці країни можна поділити на ті, в яких макропруденційна політика є продовженням активного структурного реформування, і ті, в яких вона стає захисною реакцією на виклики, пов’язані із загальною структурною слабкістю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/31485
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№1) Березень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Козюк.pdf280.21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.