Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32019
Назва: Моделювання та оптимізація паралельного доступу до інформації файлів баз даних для багатопроцесорних ЕОМ
Автори: Лісовець, Володимир
Цегелик, Григорій
Ключові слова: багатопроцесорні системи
математичне моделювання
паралельний пошук
бази даних
Дата публікації: 2009
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Лісовець, В. Моделювання та оптимізація паралельного доступу до інформації файлів баз даних для багатопроцесорних ЕОМ [Текст] / Володимир Лісовець, Григорій Цегелик // Computing = Комп’ютинг. - 2009. - Т. 8, вип. 2. - С. 24-30.
Короткий огляд (реферат): В статті розглянуто метод m-паралельного послідовного перегляду та два варіанти методу m-паралельного блочного пошуку, орієнтовані на їх використання в багатопроцесорних системах для пошуку інформації у файлах баз даних. Досліджено ефективність цих методів для відомих законів розподілу ймовірностей звертання до записів. За критерій ефективності взято математичне сподівання кількості паралельних порівнянь, необхідних для пошуку запису у файлі. Проведено порівняльний аналіз ефективності методів і для кожного розглянутого закону розподілу ймовірностей звертання до записів визначено свій найкращий метод. Побудовано оптимальні стратегії пошуку записів в послідовних файлах, які зберігаються у зовнішній пам’яті багатопроцесорної ЕОМ. За критерій оптимальності прийнято математичне сподівання загального часу, необхідного для пошуку запису у файлі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32019
Розташовується у зібраннях:Комп'ютинг 2009 рік. Том 8. Випуск 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лісовець.pdf554.98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.