Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32321
Назва: Мейнстрим міжнародного руху факторів виробництва в умовах тектонічних зсувів світової економіки
Автори: Гуменюк, Юрій
Ключові слова: Міжнародна робоча міграція
фактори виробництва
середній клас
прямі іноземні інвестиції
даунсайзинг
робочі місця
розподіл
продуктивність праці
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Гуменюк, Ю. Мейнстрим міжнародного руху факторів виробництва в умовах тектонічних зсувів світової економіки [Teкст] / Юрій Гуменюк // Журнал європейської економіки. - 2018. - Т. 17, № 3. - С. 269-278.
Короткий огляд (реферат): Обґрунтовано роль факторів виробництва для забезпечення конкурен- тоспроможності економіки країни на світових ринках товарів та послуг. Доведено, що штучне зменшення частки у виробничій функції одного з чинників призводить до збільшення її ціни (частки) в національному продукті. Зазначено, що це дало змогу науково і методологічно обґрунтувати позицію, відповідно до якої країни з ринками, що розвиваються, повинні формувати ефективний сукупний попит через формування середнього класу, а будь-яке уповільнення в цьому напрямку призводить до зниження економічного розвитку. Наголошено, що нерівномірний розподіл світової економіки поширюється та розвивається неринкова економіка, що мотивується науково-технічним прогресом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32321
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 17 (№3) Вересень 2018

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гуменюк.pdf214.81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.