Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/32894
Назва: Ефективні форми прояву економічного суперництва
Інші назви: EFFECTIVE FORMS FOR MANIFESTATION OF ECONOMIC RIVALRY
Автори: Гонак, І. М.
Ключові слова: економічне суперництво,
експорт
імпорт
протекціонізм
девальвація
ревальвація
ліцензування
ціноутворення
валютні обмеження,
зовнішня торгівля
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Гонак, І. М. Ефективні форми прояву економічного суперництва [Текст] / Ігор Михайлович Гонак // Сталий розвиток економіки. – 2017. – № 1 – С. 19-25.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що економічно розвинені країни, використовуючи наявні фінансово-економічні та інтелектуальні ресурси, розробили ефективні методи економічного суперництва, за допомогою яких отримують глобальні економічні та політичні переваги. Виявлено, що низка країн не спроможні адекватно відреагувати на такі дії. Визначено, що використання цих методів шкодить глобальній економіці, адже знижуються обсяги міжнародної торгівлі, відбуваються постійні зміни в усталених зовнішньоекономічних зв’язках, отже, породжує хаос та турбулентність у розвитку глобальної економіки. Обґрунтовано, що за таких умов для стабілізації глобального економічного середовища важливим є узгодження національних економічних інтересів різних країн. На основі проведеного дослідження зроблено висновки щодо наслідків економічного суперництва для економіки. Наукова новизна. Узагальнено можливості використання ефективних форм економічного суперництва на початку хХі ст. Розглянуто новітні ефективні форми економічного суперництва у глобальній економіці. Практична значущість. Отримані результати дослідження показують, що економічно розвинені країни, використовуючи наявні фінансово-економічні та інтелектуальні ресурси, розробили ефективні методи економічного суперництва, за допомогою яких отримують глобальні економічні та політичні переваги.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/32894
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ефективні форми прояву економічного суперництва.PDF108.45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.